• Deventer Kamer Orkest.

Het Deventer Kamerorkest bestaat uit 20 tot 25 ervaren amateur strijkers die er plezier in hebben om samen op een zo hoog mogelijk niveau muziek te maken. Het orkest bestaat al meer dan 35 jaar. Het DKO repeteert wekelijks o.l.v. een professioneel dirigent, op donderdagavond. Jaarlijks geeft het DKO in mei/juni en in november een tweetal concerten. Daarnaast verzorgt het DKO waar mogelijk extra optredens. Zo speelden ze een voorgaand jaar tijdens het Midzomerfestival in Diepenveen; ook speelden ze een aantal keren tijdens het Dickens Festijn. Goed geoefende spelers zijn van harte welkom om de gelederen van het DKO te versterken! Tijdens ons optreden zullen we muziek ten gehore brengen van o.a. Tschaikowsky, Herbert en Grieg

Trajectum: Kamerorkest uit Utrecht

 • Dekoor koormuziek
Dekoor tijdens een eerder optreden op Hoeve Wetermans

Weary wind of the West 

Dékoor zingt Engelse Romantiek vol natuur- en emotioneel geweld, liefde en westenwind, gepassioneerde nachten en schimmen in het maanlicht. Met werken van Elgar, Holst, Stanford en Vaughan Williams.

 • Quartet Romantique. Lichte muziek.

Informatie over Kwartet Romantique

Ter gelegenheid van dit festival eigenlijk een Kwintet Romantique. Het Kwintet bestaat uit: Wim Florijn viool, Dick Wagenvoort accordeon, Rikje van Donk piano,Eddy Tulp contrabas, William van Loo slagwerk

Het Kwintet Romantique speelt vooral lichte muziek uit operettes, volksmuziek en bekende musicals, vaak in eigen arrangementen. Ze spelen desgewenst op bruiloften en partijen. Tijdens het festival Buiten Gewoon Muziek Salland verzorgen zij twee keer een half uur vrolijkheid en nostalgie.

 • Grashof & Stooks. Verhalende liedjes, begeleid door piano of gitaar.

Wij zijn Teun Grashof en Rosanne Stook en samen vormen wij het muzikale duo Grashof & Stook. Wij spelen vooral verhalende liedjes van vroeger en nu. Het idee is een zeer fijne en relaxte sfeer te creëren. Dit doen wij door pure muziek te maken. Enkel zang begeleid door piano of gitaar.

Het idee van onze stijl is ontstaan bij het kampvuur. Je verteld elkaar verhalen en je zingt samen. Door dit te combineren verhalende nummers kunnen wij de verhalen achter deze liedjes nog beter naar voren laten komen. We spelen zowel liedjes uit de nabije als de verre muziekgeschiedenis, in zowel het Nederlands als in het Engels.

 • Marcel Dijcks. Liedjes met gitaar

Ik speel al 60 jaar gitaar, waarbij alles begonnen is met een paar akkoorden die ik van mijn broer had geleerd. Ik zing graag covers van singer/songwriters met een boodschap en fraaie melodie-lijnen en wissel dat af met een aantal eigen composities. Al jaren ben ik een groot bewonderaar van singer/songwriters als James Taylor, Carole King, Gordon Lightfoot  en Charles Fox & Norman Gimbell, Jimmy Webb en Labi Siffre.

Enkele van de liederen die ik 16 mei ga zingen:

 1. I can’t make you love me ( M. Reid & A Shambllin)
 2. You are the one for me (Marcel Dijcks)
 3. You have got a friend( Carole King, Arr. James Taylor)
 4. Upon the Roof( Carole King)
 5. That is what love is for( Kieran Goss)
 6. Crossroads ( Don Mc.Lean)
 7. Empty chairs) Don Mc.Lean)
 8. Killing me softly ( Charles Fox & Norman Gimbel)

A1 blaaskwintet, ( fluit, hobo, klarinet, hoorn en fagot )

De samenstelling van het kwartet: • Dini Schuck, fluit; • Jos van Deemter, klarinet;• Fokke Meima, hobo • Maria Haverkate, fagot; • Henk Fischer, hoorn;

Programma festival buiten gewoon muziek Salland 16-5-2020

Blok 1 1.    Capriccio                        – Domenico Scarlatti       

       2.    Petite Symphonie          – Charles Gounod

              3.    Tango Jalousie                – Jacob Gade

Blok 2 1.    Capriccio                        – Domenico Scarlatti

             2. Quintet (deel 2 + 3) – Paul Taffanel

3. Five Easy Dances – Denes Agay

Doré, dubbelensemble, zang

Het DDK zingt voornamelijk vierstemmige geestelijke en wereldlijke klassieke muziek uit het tijdperk renaissance tot einde romantiek, globaal de periode 1500-1900, maar uitstapjes naar traditionals, musicals en overig recenter repertoire gaan we niet uit de weg.

Wekelijks repeteren we op woensdagavond. We hebben geen dirigent, wel een “meezingend voorman”, tenor en voorzitter Gerrit van der Linde. Daarnaast helpt een vocal coach ons op gezette tijden “de puntjes op de i te zetten”.

Dit is de samenstelling van het koor. Sopranen : Marjolijn Bekema en Lidie Bodde. Alten :Joke Heus en Nanneke Trenning. Tenoren : Eric Goedhart en Gerrit van der Linde. Bassen :Frans Verweij en Dirk Baars.

 1. Now is the month of maying                          Thomas Morley (1558-1603)
 2. April is in my mistress face                           Thomas Morley (1558-1603)
 3. I go before my Darling                                  Thomas Morley (1558-1603)
 4. Mille Regrets                                                 Josquin des Prez(1450/55-1521)
 5. Weep, O Mine Eyes                                      John Bennet (c. 1575-16??)
 6. en nog veel meer
 • Jim van de Zanden. Workshop theaterimprovisaties

Jim van der Zanden speelt al 45 jaar met tekst, muziek en improvisatie. Binnen zijn werk geldt: bij twijfel, inhalen! Als theatermaker zoekt hij naar de spanning tussen woord en daad, tekst en stilte, tussen speler en tegenspeler. In het conflict tussen verlangen en niet durven de spanning tussen de spelers spontaan te ontladen en de verborgen onderlaag naar boven te brengen. Om je als speler of als toeschouwer steeds weer te laten verrassen, te ontroeren, te laten schrikken of gewoon heerlijk samen te lachen.

In deze workshop gaan we met een minimum aan middelen doen wat je normaal niet kan of durft. Op het podium is bijna alles mogelijk. We starten met een aantal opwarm-oefeningen, om daarna steeds met een paar spelers met de anderen als publiek korte improvisaties neer te zetten

 • Hester Bulthuis. Theaterimprovisaties
Hester Bulthuis, o.a. docent drama

Kijkend naar Hester Bulthuis (1987) haar loopbaan staat het lichaam centraal. Binnen rollen als performer, theatermaker en (gast)docent gebruikt ze beweging van buiten naar binnen uit, wat volgens haar bij ieder een onuitputtelijke bron is. Binnen haar theaterworkshops zal ze werken met opdrachten waarbij lichaamstaal en improvisatie centraal staat. Stel je voor; je zet je lievelingsnummer op, maar je mag er niet op dansen of meezingen. Een bommetje van energie giert door je lichaam, maar je doet er alles aan om dit te verstoppen. Dit levert ontzettend pakkende beelden op. Met deze ideeën wil ik graag met jullie op onderzoek uit. 

 • Jorien Schepers. Workshop Stembevrijding, Zingen met hart en ziel

Zingen met hart en ziel |

Stembevrijding

Zing je graag, maar heb je het gevoel dat je zingen vaak goed, mooi of zuiver moet zijn? En dat het belangrijk is wat de ander ervan vindt? Of denk je dat iedereen het beter kan? En dat dat je belemmert in je zingen. Of vind je dat je helemaal niet (meer) kunt zingen? We zitten vaak vol oordelen over onze stem. Stembevrijding gaat over vrijuit zingen, over moeiteloos zingen. Over ontdekken wat er in jou(w) (zingen) nog allemaal verborgen ligt. En dat je in je zingen stem kunt geven aan dat wat er op dat moment in je leeft. Stembevrijding gaat over jouw eigen lied. En gaat over zingen, omdat jij wilt zingen. Dat vraagt soms om moed. Kom jouw lied maar zingen, met alles wat zich in je beweegt

 • Veronika Simonett: Klankconcert

Klankconcert met Veronika Simonett, KlankVerbinding

Een verhaal vertellen middels klank. Een sfeer creëren waar je zelf het beeld en de woorden erbij kunt bedenken. Dat is wat dit concert je brengt. Duik in je fantasie en laat je meenemen op reis. Het wordt een wandeling langs berg en dal tot aan de zee. Met beweging en stilte momenten. Veronika laat je kennis maken met haar alt-dwarsfluit, framedrum, shruti-box en de natuur-jodel. Kom je mee op reis? Veronika komt uit Zwitserland. Ze speelt diverse instrumenten. Begonnen is haar muzikale reis in de klassieke wereld op de piano, later met dwarsfluit via blues en jazz naar improvisatie gekomen heeft ze nu haar eigen stijl in improvisatie gevonden. Wat zit er alles in het instrument is een standaard vraag die haar beweegt. Wat kan gebruikt worden om de sfeer te versterken?  De alt-dwarsfluit heeft een mooie, warme klank en biedt veel mogelijkheden tot een divers spel tussen ritme en melodie. De shruti-box is van oorsprong een Indiaas instrument. Het werkt als een klein Harmonium.  De framedrum kan versterkend werken op de stem en ondersteunt het geheel. Veronika gelooft in de kracht van de essentie, minder is meer. Vanuit een melodie, een ritme, een gevoel ontstaat haar muziek. Inspiratie krijgt ze uit het dagelijkse leven en vanuit haar ervaring met klassieke-, wereld- en experimentele muziek. Ze speelt akoestisch, van verstillend tot verrassend.